Activiteiten - MCCA_2018

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Activiteiten.


Onze club bestaat overwegend uit mensen tussen de 40 en 70 jaar.
De interesses lopen nogal uit elkaar: van flightsimulator, naar digitale foto’s bewerken of het maken van digitale foto-albums. Zo zijn er ook mensen die weer veel van software programma’s weten en anderen die meer technisch van aard zijn.  Het bewerken van video’s, het bezig zijn met genealogie en het uitdenken en maken van je eigen apparatuur.
En natuurlijk zijn er nog de sociale media zoals Skype.
Zo leren we van elkaar.

Zo is er iemand die altijd aanwezig is op zaterdagmorgen en die heel veel weet van de Flight Simulator. Het is gezellig om samen eens te vliegen of om een leuke website op te zoeken als je veel van vliegtuigen houdt. Hij weet hier echt alles over te vertellen.
Zo is er ook iemand die echt de hele dag kan stoeien met Paint Shop Pro. Hij raakt hier nooit over uitgepraat. Als hij ons een digitaal fotoalbum laat zien moeten we altijd goed kijken of de foto wel echt is of dat hij er weer iets heel leuks van gemaakt  heeft dat absoluut niet lijkt op de werkelijkheid.

Met de fusie van een andere lokale computerclub uit Alphen a/d Rijn is een enthousiast groepje Linux gebruikers toegetreden als een welkome aanvulling binnen de club, waar voorheen alleen MS Windows werd gebruikt.

Er zijn zeer ervaren gebruikers die het programma via een zogenaamde commandline bedienen, maar ook die net als bij Windows de grafische desktop gebruiken.
Ook op Tablets met Android zie je steeds vaker een Linux variant.
Het doel is om elkaar te helpen met het doorgronden van toepassingen en bij het gebruik van dit besturingssysteem.
Linux is niet zo bekend als desktop alternatief voor Windows, maar wordt wel steeds populairder.
Dit komt zeker doordat het een eenvoudig te bedienen en menu gestuurde installatie heeft, waar de Nederlandse taal kan worden geselecteerd.
Er is een ruime keuze aan installatie cd’s en men kan via een zogenaamde Live sessie eerst verkennen, en daarna alsnog bepalen tot een installatie op de HD of zelfs naast Windows.
Het besturingssysteem is bij uitstek geschikt voor de tweede of wat oudere PC, aangezien de systeemeisen veel lager liggen dan voor de huidige MS Windows versies.

Zo is er ook een clubje technici; want sommige mensen hebben een dubbelrol in de club. Zij installeren met het grootste gemak elke software en schromen niet om ook de hardware aan te pakken. Het grootste euvel is een trage pc, dus af en toe moet er een  pc opgeschoond worden. Ook helpen zij graag bij het zoeken naar nieuwe apparatuur of het napluizen van garanties. En hoe verandert men zijn wachtwoord bij je email provider. Allemaal kleine snufjes waar deze mensen graag bij helpen.

Al deze mensen geven eenmaal per jaar een demonstratie over "hun" programma.
Daarom is iedereen zeer welkom binnen onze club om plezier te geven en te beleven aan hun hobby.
Het is dus niet alleen super gezellig maar ook heel leerzaam bij ons op de club.
En dat alles voor het luttele bedrag van € 20 per jaar. Geen voor- rij/fiets kosten, geen uurloon.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu